Journal

PURE collection

Monique Collignon wilt van duurzame mode een norm maken.

Monique Collignon haar missie is om van duurzame mode de norm te maken, in plaats van de uitzondering. Kleding met zo min mogelijk impact en met zoveel mogelijk respect voor mens, dier en milieu. Alleen zo laten we een betere wereld achter voor de generatie na ons.

Het is belangrijker dan ooit te voren dat mode en duurzaamheid samensmelten. PURE is een collectie, waarvan je weet dat het zo duurzaam mogelijk is gemaakt. Hiermee wil Monique de moderne vrouw de optie geven om zich tijdloos te kunnen kleden zonder dat het ten koste gaat van onze toekomst. De Pure collection is voor de hedendaagse vrouw. De kleding is geheel duurzaam. Monique probeert met deze kledinglijn niet onnodig mens, dier en milieu te belasten. Met de Pure collection kleed Monique de zelfverzekerde, ambitieuze en moderne vrouw, om zich speciaal te voelen.

Met PURE wil Monique een sustainable fashion en luxueuze lijn neer zetten in het mid-to-high-end segment. Monique heeft door haar jarenlange ervaring in de mode heeft ze alle kennis in huis gehaald om kleding te maken.

Monique wilt de branche meer verantwoord om laten gaan met mode. Dit is waar zij zich hard voor maakt en wil dat haar PURE collection in 2025 helemaal eerlijk is. Om deze missie te behalen wilt Monique met haar PURE Collection gepositioneerd worden met haar duurzame missie.

Het doel is dan ook Nederland verantwoord en duurzamer te maken voor de volgende punten:

  • minder verspilling
  • betere werkomstandigheden

Zelfs over iedere duurzame toevoeging in een kledingstuk is nagedacht. De verpakkingen zijn aangepast: nek labels zijn vervaardigd van rPEt garen en de dozen van de webshop zijn gemaakt van gerecycled karton met een sojaprint. De kledingstukken worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, zodat er ook weinig verspild kan worden. #PURE #sustainablecollection

Share:

Related articles